Pelakon Fizo Omar mengaku tidak dapat menahan air matanya daripada mengalir apabila diberi peluang menyambut kelahiran anak sulungnya bersama isteri, Fazeera Nazri 25 Jun lalu.

Menurut Fizo, hatinya tidak sanggup melihat kes4kitan yang ditanggung isteri ketika proses bers4lin, meski pernah bergelar bapa sebelum ini.

Berkongsikan pengalaman, Fizo turut menceritakan suasana sepanjang proses bersalin Fazeera menerusi Instagram.

“Gvgvr air mata jantan, g3ngst3r macam mana pun si suami dan ayah… 24 jun isteri saya dimasukkan ke lab0ur room pukul 3pm, hampir 10 jam get ready untuk ba.by dilahirkan.

“Kami memilih untuk bersalin secara normal, nasib baik buat keputusan yang tepat untuk isteri saya mengambil bius epidural, kalau tak saya pun tak sanggup nak tengok dia menanggung kes4kitan ‘contraction’ sebelum nak bers4lin.

“10 jam weh bukan sekejap dan hampir 3 jam dok ‘push’ sampailah ba.by keluar. G.g.r air mata jantan seorang suami bila tengok orang yang kita sayang menahan kes4kitan dan bert4rung ny4wa demi melahirkan zuriat kita,” katanya.

Fizo pada masa sama menambah, perasaan bersyukur terharu sekali lagi dirasai apabila Fazeera selamat melahirkan cahaya mata mereka.

“Pukul 12.39 pagi (25 jun) lagi sekali gvgvr air jantan, perasaan kali ni terus bertukar gembira, sedih dan sebak sebagai seorang ayah pulak bila ko tengok buat pertama kalinya seorang anak yang ditunggu-tunggu selama ni.

“Serius weh abe joe tak boleh tahan perasaan ni sampai menggigil tangan ni bila doktor minta pegang gunting untuk p0t0ng tali pusat ba.by.

“Perasaan abe joe masa mcm… ok, this is the moment u gonna start ur real life, after keluar dari kandungan ibu dan terputusnya ‘sambungan’ dengan ibu di dalam kandungan.

“The moment abe joe potong tali pusat tu, wujudnya satu bisikan, “ini zuriat kau, kau kene jadi ayah yang baik, suami yang baik dan contoh yang baik kepada keluarga dan smua orang”.

“Datangnya seorang ba.by, bukan sahaja untuk kita meraikan kegembiraan tapi bersama tanggungjawab untuk membesarkan dan mendidik dan juga motivasi kepada si ayah untuk menjadi seorang leader yang lebih baik dari sebelum ini,” luah Fizo.

Menerusi hantara sama, Fizo turut mengucapkan terima kasih atas segala doa baik-baik yang dititipkan semua buatnya seisi keluarga.

“Pesanan abe joe kepada Suami dan bakal ayah, ambillah moment ini bukan sahaja untuk just be there for her (the wife) tapi lebih kepada untuk diri kita sendiri.

“Bukan senang nak buang ego sebagai lelaki dan ketua keluarga. Sometime, by experience it membuat kita lebih faham apakah mesej yang nak disampaikan dari Allah buat kita semua yg bergelar AYAH dan SUAM.

“Alhamdulillah syukur semuanya selamat dan terima kasih kepada semua yang mendoakan saya dan isteri. Semoga doa yang berterusan dari anda semua akan membara barakah dalam rumah tangga kami. AMEEN YRA,” tulisnya lagi.

Terdahulu, Fizo dan Fazeera berkahwin pada 21 Oktober 2021.

Sebelum ini, Fizo pernah mendirikan rumah tangga dengan usahawan, Mawar Karim namun mereka kemudiannya bercer4i tal4k satu di Mahk4mah Rendah Syariah Hulu Langat pada 10 Julai 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

KOMEN NEELOFA DAN KAKAKNYA NOOR NABILA :

Hasil perkahwinan tersebut, keduanya dikurniakan seorang anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia lima tahun.

Sumber : MH

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!